Práve čítate
Ján Jasovský uzatvára poštársku kapitolu svojho života

Ján Jasovský uzatvára poštársku kapitolu svojho života

Poštový ombudsman Ján Jasovský oznámil generálnemu riaditeľovi Slovenskej pošty, a.s., že dlhodobé zdravotné problémy mu neumožňujú plnohodnotne sa venovať výkonu svojej práce, preto požiadal o skončenie pracovného pomeru dohodou.

Pán Jasovský veľkú časť svojho pracovného života spojil s poštou a poštovými službami, od januára 1996 do apríla 1997 aj ako generálny riaditeľ Slovenskej pošty, a.s. Jeho skúsenosti, rady a postrehy dlhé roky pomáhali rozvíjať Slovenskú poštu. Generálny riaditeľ Martin Ľupták Jánovi Jasovskému úprimne poďakoval  za jeho prácu, ocenil jeho dlhoročné nadšenie pre poštárske remeslo a služby a zároveň mu zaželal veľa zdravia a úspechov do ďalších rokov zaslúženého oddychu. 

Ján Jasovský pôsobil na okresnej správe spojov od roku 1970, prešiel rôznymi riadiacimi pozíciami, ktorých vyvrcholením bol post generálneho riaditeľa Slovenskej pošty. Pošte sa venoval aj ako minister dopravy, pôšt a telekomunikácií v rokoch 1997-1998. Na pozícii poštového ombudsmana bol od roku 2015 a neskôr riadil aj odbor vnútorného auditu a protikorupčnej činnosti. Možnosť obrátiť sa na ombudsmana Slovenskej pošty využilo od októbra roku 2015 do konca mája 2021 viac ako dve tisícky zákazníkov, ktorí okrem prešetrenia správnosti postupu a výsledku reklamačných konaní a sťažností požadovali informácie rôzneho druhu a zamerania. Písomne alebo emailom bolo vybavených takmer 2 000 podaní. Ďalším stovkám telefonujúcich zákazníkov bol odporúčaný ďalší postup v ich veci alebo boli podané konkrétne informácie. V naliehavých prípadoch bol zákaznícky problém riešený okamžite. Od začiatku pôsobenia ombudsmana na Slovenskej pošte do konca roku  2020 sa počet podaní zvýšil o 40 %. 

Zobraziť Komentáre (0)

Nechajte odpoveď

Vaša emailová adresa nebude publikovaná.

© 2019 Slovenská pošta, a.s. Všetky práva vyhradené.