Tlačové správy apríl 2022

Poštová známka ako pocta spisovateľke Kláre Jarunkovej

Bratislava, 28. apríl 2022

Slovenská pošta, a. s., 28. 4. 2022 vydáva poštovú známku „Osobnosti: Klára Jarunková (1922 – 2005)“, s nominálnou hodnotou 1,20 €.

Slovenská pošta bude vyplácať dávky odídencom z Ukrajiny

Bratislava, 14. apríl 2022

Slovenská pošta bude od utorka 19. apríla do stredy 27. apríla 2022 vyplácať štátne sociálne dávky odídencom z Ukrajiny.

Aktuálna pomoc Slovenskej pošty Ukrajine a odídencom z Ukrajiny

Bratislava, 11. apríl 2022

Slovenská pošta je jedným z dvoch najdôležitejších doručovateľov na Ukrajinu pre okolité krajiny. Od 23. marca ponúka možnosť bezplatne poslať balík s humanitárnou pomocou na konkrétnu adresu na Ukrajinu, pričom dodnes prepravila viac ako 1000 balíkov s hmotnosťou prevažne 5 kg. Slovenská pošta sa naďalej rôznymi spôsobmi zapája do pomoci ukrajinskému ľudu a vo svojich ubytovacích zariadeniach poskytla útočisko desiatkam ukrajinským odídencom, prevažne matkám s deťmi.

Pošty budú počas veľkonočných sviatkov zatvorené, v sobotu budú pracovať štandardne

Bratislava, 11. apríl 2022

Pobočky Slovenskej pošty budú počas veľkonočných sviatkov, teda v piatok 15. apríla, v nedeľu 17. apríla a v pondelok 18. apríla 2022 zatvorené. V sobotu 16. apríla budú pošty poskytovať služby podľa štandardných otváracích hodín.

Slovenská pošta rozšírila počet výdajných miest

Bratislava, 7. apríl 2022

Slovenská pošta rozšírila od apríla počet výdajných miest v rámci celého Slovenska na viac ako 1500, vrátane 9 regionálnych distribučných centier (oblastné uzly). Pošta zároveň rozšírila na vybraných pobočkách otváracie hodiny pre výdaj balíkov.

Slovenská pošta, a.s., is one of the two major partners who transport post to and from the Ukraine

Bratislava, 1st  April 2022

As the postal operators closest to the Ukraine, Slovenská pošta, a.s., and Poczta Polska (the Polish postal service operator), due to their overland transport links with the war-torn country, are making sure that postal items from the rest of the world are delivered to the Ukraine. With the suspension of air travel to and from the country, the Ukraine has lost its postal transport links. Slovenská pošta, a.s., uses overland transport links to send postal items to and, mainly, from the Ukraine, and Poczta Polska uses air mail.

For more information click here.

Slovenská pošta je jedným z dvoch hlavných partnerov pre zasielanie poštových zásielok na Ukrajinu a z Ukrajiny

Bratislava, 1. apríl 2022

Slovenská pošta ako najbližší susediaci poštový operátor Ukrajiny vďaka existujúcemu prepravnému pozemnému spojeniu s vojnou zmietanou Ukrajinou spolu s Poľskou poštou zabezpečuje ďalším krajinám z celého sveta, ktoré kvôli uzavretiu leteckej prepravy stratili prepravné spojenie, zasielanie ich zásielok na Ukrajinu. Slovenská pošta zabezpečuje prepravu zásielok na a hlavne z Ukrajiny pozemným spojením, cez Poľskú poštu sa realizuje letecká pošta.