Tlačové správy august 2022

V rámci humanitárnej pomoci vypravila Slovenská pošta na Ukrajinu viac ako 51-tisíc balíkov

Bratislava, 31. august 2022

Od štvrtka 1. septembra 2022 Slovenská pošta končí bezplatný podaj balíkov s humanitárnou pomocou na Ukrajinu. Balíky s humanitárnou pomocou na Ukrajinu bude možné posielať aj naďalej v zmysle poštových podmienok, teda za stanovený poplatok v zmysle poštovej tarify.

Pošty budú počas sviatkov zatvorené

Bratislava, 25. august 2022

Pobočky Slovenskej pošty budú počas štátnych sviatkov – v pondelok 29. augusta, vo štvrtok 1. septembra 2022 a v deň pracovného pokoja vo štvrtok 15. septembra 2022 zatvorené. Zákazníkom preto pošta odporúča, aby si neodkladné záležitosti vybavili ešte pred sviatkamiAktuálne otváracie hodiny konkrétnej pošty si môžu preveriť na web stránke Slovenskej pošty www.posta.sk alebo v mobilnej aplikácii Slovenskej pošty.

Podporte slovenskú poštovú známku Lomidrevo v medzinárodnej súťaži, hlasovať môžete do 9. septembra

Bratislava, 22. august 2022

Už len do 9. septembra 2022 môžete podporiť svojim hlasovaním slovenskú poštovú známku v medzinárodnej súťaži o najkrajšiu poštovú známku roku 2022 na tému „Príbehy a mýty“ („Stories & Myths“). Súťaž organizuje PostEurop – asociácia, ktorá od roku 1993 združuje európskych poštových operátorov.

Nová známka od Slovenskej pošty: 100. výročie Zemskej hasičskej jednoty na Slovensku

Bratislava, 5. august 2022

Slovenská pošta, a.s., dnes vydáva poštovú známku „100. výročie Zemskej hasičskej jednoty na Slovensku“ s nominálnou hodnotou 2,00 €.