Tlačové správy november 2022

Pošta vydala známku k 50. výročiu pristátia misie Apollo 17 na Mesiaci

Bratislava, 24. november 2022

Slovenská pošta vydala vo štvrtok 24. novembra 2022 poštovú známku „50. výročie pristátia misie Apollo 17 na Mesiaci: Eugene Andrew Cernan“ s nominálnou hodnotou 2,30 €.

Aj tento rok môžu deti písať Ježiškovi, poteší ich milým darčekom

Bratislava, 14. november 2022

Aj tento rok môžu deti z celého Slovenska i sveta písať Ježiškovi na adresu „Ježiško 999 99“, Slovenská pošta mu všetky odkazy doručí. Dôležité je uviesť na pohľadnici či liste spiatočnú adresu. Pohľadnicu môžu poslať aj cez špeciálnu internetovú aplikáciu – mojapohladnica.sk. Spolu s odpoveďou im Ježiško pošle aj milý rozprávkový darček. Obľúbený projekt Vianočnej pošty dnes slávnostne otvorili generálny riaditeľ Slovenskej pošty Ľubomír Mindek, štátny tajomník Ministerstva dopravy a výstavby SR Jaroslav Kmeť a výkonná riaditeľka Poštovej banky Melinda Burdanová.

Pošta vydala známku s Kristologickým motívom

Bratislava, 11. november 2022

Slovenská pošta vydala dnes, v piatok 11. novembra 2022, poštovú známku „Vianoce 2022: Kristologické motívy v diele P. M. Bohúňa (1822 – 1879)“ s nominálnou hodnotou 0,65 €.

Mobilná aplikácia Slovenskej pošty s viacerými novinkami

Bratislava, 09. november 2022

Slovenská pošta ponúka vo svojej mobilnej aplikácií (MASP) viaceré novinky, vďaka ktorým bude mať klient lepší prehľad o svojich zásielkach. Novinkou je napríklad zobrazovanie informácií potrebných pre vyzdvihnutie zásielky aj bez pripojenia na internet, klient môže zdieľať odkaz na sledovanie zásielky, pripočítať poštovné k dobierke pri odosielaní zásielky, nastaviť si notifikácie o doručení zásielky či podať elektronickú reklamáciu (eReklamáciu) pre odoslané zásielky. Aplikácia ponúka aj automatické uloženie čísla účtu pre službu dobierka. Je bezplatná a dostupná pre iOS aj Android.