Tlačové správy v novembri 2015

Slovenská pošta vydala známku Národný onkologický ústav

5. november 2015

Slovenská pošta, a.s., (SP) vydala dnes, 5.11. 2015, poštovú známku „Národný onkologický ústav“ s nominálnou hodnotou 1,10 €.

Vianočnú známku slávnostne pokrstil majster sveta v cyklistike Peter Sagan

Rajecká Lesná, domov Vianočnej pošty, 6. november 2015

Slovenská pošta dnes, 6. novembra 2015, slávnostne otvorila 17. ročník obľúbenej Vianočnej pošty v jej tradičnom domove v Rajeckej Lesnej. Práve na tomto mieste si Ježiško preberá listy a želania zo svojej poštovej schránky počas celého roka a vo vianočnom období na ne deťom a dospelým odpovedá. Prvý tohtoročný list prišiel Ježiškovi už začiatkom septembra od päťročného chlapčeka, ktorý si pod vianočný stromček praje Lego Ninjago. Prvé listy zo zahraničia dostal Ježiško až z ďalekého Taiwanu. V nich deti ďakujú za svoju rodinu a želajú si letenky na Slovensko.

Slovenská pošta sprístupní špeciálnu Ježiškovu schránku pre malých Bratislavčanov aj tento rok

11. november 2015

Slovenská pošta odhalí v piatok, 13. novembra 2015, špeciálnu Ježiškovu poštovú schránku v nákupnom centre Bory Mall. Tá bude k dispozícii počas vianočných sviatkov najmä malým Bratislavčanom, ktorí chcú Ježiškovi poslať svoje listy a priania. Na všetky listy, na ktorých je uvedená spiatočná adresa, Ježiško odpovie spolu s malých darčekom. Na zahraničné listy, ktoré dostáva, odpovedá v angličtine a na listy nevidiacim a slabozrakým deťom v Braillovom písme. Špeciálna Ježiškova poštová schránka bude umiestnená v nákupnom centre pri centrálnom vianočnom stromčeku.

Zostali Vám pôvodné nepoužité kolkové známky? Môžete ich vrátiť ešte do konca novembra

12. november 2015

Predaj pôvodných „klasických“ papierových kolkových známok bol na pobočkách Slovenskej pošty (ďalej SP) ukončený k 30.11.2014 a ich platnosť a používanie definitívne skončilo o mesiac neskôr - k 31.12. 2014. Pôvodné nepoužité a nepoškodené kolkové známky môžu občania bez poplatku vrátiť na všetkých pobočkách Slovenskej pošty ešte do 30.11.2015.

Slovenská pošta vydá známku UMENIE: Alfons Mucha – maľba z hotela Thermia Palace v Piešťanoch

24. november 2015

Slovenská pošta, a.s., (SP) vydá 25.11. 2015 poštovú známku „UMENIE: Alfons Mucha – maľba z hotela Thermia Palace v Piešťanoch“ s nominálnou hodnotou 1,20 €.

Slovenská pošta spustila do prevádzky modernú balíkovú triediacu linku v Košiciach

Spracuje 7 000 balíkov za hodinu pri úspešnosti vytriedenia viac ako 99 %

25. november 2015

Balíkový trh vnímame z pohľadu budúcnosti Slovenskej pošty (ďalej SP) ako veľmi perspektívny a pre Slovenskú poštu kľúčový. Strategickým zámerom SP je zvýšiť podiel na tomto trhu a nevyhnutným predpokladom pre naplnenie tohto cieľa je zásadná modernizácia technických kapacít.