Tlačové správy máj 2022

Pošta vydala známku „150 rokov vedeckých pozorovaní Zeme“

Bratislava, 27. máj 2022

Slovenská pošta dnes, 27. mája 2022 vydala poštovú známku „150 rokov vedeckých pozorovaní Zeme“ s nominálnou hodnotou 2,00 €.

Poznáte Lomidrevo? Hlasujte za túto slovenskú známku v medzinárodnej súťaži

Bratislava, 26. máj 2022

Slovenská pošta sa zapojila do medzinárodnej súťaže o najkrajšiu poštovú známku roku 2022 na tému „Príbehy a mýty“ („Stories & Myths“). Súťaž organizuje PostEurop – asociácia, ktorá od roku 1993 združuje európskych poštových operátorov.

Slovenská pošta vyhlásila víťazov Súťaže o Najkrajší list 2022

Bratislava, 20. máj 2022

Víťazom tohtoročného národného kola 51. ročníka medzinárodnej súťaže v písaní listov na tému „Napíš list vplyvnej osobe, v ktorom vysvetlíš, prečo a ako by sa malo konať proti klimatickej kríze“ sa stala 14-ročná Sarah Pundir z Bratislavy. Svoj list adresovala vojvodkyni z Cambridge, Kate Middleton, ktorú vníma ako svoj vzor. Obdivuje ju, že nepodlieha konzumnému spôsobu života, snaží sa ísť príkladom, podporuje školy a deti a zviditeľňuje veľké témy, napríklad aj ochranu životného prostredia. Ako píše Sarah v liste, trápi ju chudoba, ozbrojené konflikty, popri ktorých idú všetky projekty prospešné pre životné prostredie do úzadia. Zároveň apeluje na politikov a vplyvné osoby, aby sa spolu zasadili o mier. Víťazka súťaže získala diplom, tablet a predĺžený víkendový pobyt v rekreačnom zariadení v Belušských Slatinách, ktoré jej osobne odovzdali generálny riaditeľ pošty Martin Ľupták a štátny tajomník Ministerstva dopravy a výstavby SR Jaroslav Kmeť.

Ďalší podvod v mene pošty, za predaj nedoručených zásielok vraj pošta organizuje humanitárnu pomoc

Bratislava, 16. máj 2022

Slovenská pošta upozorňuje na ďalší podvod, ktorý ľudí nabáda za symbolické 2 Eurá kúpiť náhodne vybranú nedoručenú zásielku. Podvodníci sa tvária, že takto zozbierané peniaze použije pošta na humanitárnu pomoc. Aj v tomto prípade ide o podvod s cieľom získať údaje o platobných kartách či bankových účtoch. Slovenská pošta preto opäť vyzýva občanov k ostražitosti a najmä, aby nezadávali údaje o platobných kartách či bankových účtoch, ktoré môžu byť zneužité, a občania tak môžu prísť o peniaze.

Pošta upozorňuje na nový podvod, kde sú zneužívané aj mená zamestnancov pošty

Bratislava, 13. máj 2022

Slovenská pošta upozorňuje na nový typ podvodu v oblasti finančných služieb, pri ktorom neznáme osoby zneužívajú aj mená konkrétnych zamestnancov pošty. Podvodníci volajú z utajených čísel, predstavia sa ako zamestnanci pošty a klientovi tvrdia, že pošta mu má vyplatiť väčší obnos peňazí od rôznych spoločností – napr. spoločnosti CCS expert. Aby ich telefonát pôsobil dôveryhodne, odvolávajú sa na nový zákon či vyhlášku, podľa ktorých môžu u seba peniaze držať najviac 5 dní, no keďže ide o väčšiu sumu peňazí, tvrdia, že treba rýchlo zaplatiť poistenie. Cieľom podvodníkov je získať údaje o platobných kartách či bankových účtoch. Slovenská pošta preto opäť vyzýva občanov k ostražitosti, aby na podozrivé telefonáty či správy o realizácii finančných služieb prostredníctvom pošty nereagovali a najmä, aby nezadávali údaje o platobných kartách či bankových účtoch, ktoré môžu byť zneužité, a občania tak môžu prísť o peniaze.

Pošta vydala známku „EUROPA 2022: Príbehy a mýty – Lomidrevo“

Bratislava, 05. máj 2022

Slovenská pošta vydala 2. mája 2022 poštovú známku „EUROPA 2022: Príbehy a mýty – Lomidrevo“ s nominálnou hodnotou 1,50 €.